Elektrische installatie

Een veilige elektrische installatie is voor ons net zo vanzelfsprekend als het gemak dat elektriciteit biedt. Zo ook de vanzelfsprekendheid dat de elektrische installatie veilig is Dit laatste mag echter niet als vanzelfsprekend ervaren worden. Uitval van productie, brand, letsel of zelfs erger als gevolg van elektriciteit gebeurt nog dagelijks.

Voldoende reden dus om uw elektrische installatie op veiligheid conform de NEN3140 te laten inspecteren. Neem contact op met E-Check om de mogelijkheden te bespreken.

De Arbo-wet geeft geen praktische invulling wat een veilige elektrische installaties is en hoe het veilig werken moet worden uitgevoerd, maar verwijst naar een aantal normen op dat gebied. De aangewezen normen voor het veilig werken (o.a. NEN 3140) en het realiseren van een veilige installatie (o.a. NEN 1010) geven het “vermoeden van overeenstemming”. Vrij vertaald betekent dit dus, dat hantering van de norm NEN 3140 geen wettelijke verplichting is, maar in de Arbo-wet wel als middel vermeld wordt om aan de wetgeving te voldoen.

Vraag aan E-Check geheel vrijblijvend advies over deze complexe wet- en regelgeving.