Thermografisch onderzoek

Verzekeraars zijn er gebrand op

Een thermografisch onderzoek aan de elektrische installatie is een uitstekende aansluiting op een NEN3140 inspectie. Met een thermografisch onderzoek wordt er gecontroleerd of er te hoge temperaturen in een verdeelkast aanwezig zijn. Oorzaken van deze te hoge temperaturen kunnen bijvoorbeeld overbelastingen of loszittende verbindingen zijn. De gevolgen van deze temperaturen kunnen storingen veroorzaken of zelfs brand!

 

Thermografisch onderzoekTijdens het onderzoek kan de spanning op de installatie blijven staan. Als er echter bijv. afdekkappen verhinderen om goed onderzoek te doen zal dit vermeld worden in het rapport. Na uitvoering van dit onderzoek ontvangt u van ons het onderzoeksrapport met onze bevindingen.

 

Het thermografisch onderzoek wordt door ons zoveel als mogelijk gecombineerd met de NEN3140 inspectie. Hierdoor wordt de ‘overlast’  voor de gebruiker beperkt. Verzekeraars zijn een groot voorstander van een thermografisch onderzoek. Dit onderzoek kan productie-uitval en brand voorkomen. In diverse gevallen levert dit zelfs premieverlaging op.

thermografisch onderzoek